İMM ne demek?

İMM, isteğe bağlı ek bir teminat şeklinde kategorize edilir. Kasko sigortaları ile birlikte, talep üzerine ortaya çıkan bir ihtiyari mali mesuliyet sigortası; araç sahibinin üçüncü kişilere vereceği zarar hakkında olur. Üçüncü kişilere verilecek olan maddi ve bedensel zararların zorunlu trafik sigortası kapsamının dışında kalan bölümlerini karşılamakla yükümlü olan ek teminat, motorlu kara taşıtları için de geçerlidir.

 1. İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası (İMM) Nedir?

Gündelik hayatta meydana gelebilecek pek çok kusurlu trafik kazasında karşı tarafa verilen zarar bazı durumlarda trafik sigortası limitlerini aşabilir. Yetersizlik durumları, maddi olarak genellikle insanların karşısına çıksa da bazı durumlarda hayati konular için de bu durumlar geçerli olabilir. Bu tür durumlar ile karşılaştığınızda ortaya çıkabilecek hasarı kusurlu kişi ya da kişiler yerine Motorlu Kara Taşıtları Mali Mesuliyet Sigortası (İMM) karşılığında sigorta şirketi karşılar. İhtiyari Mali Mesuliyet, kısaca bir sigorta çeşididir. Aynı zamanda isteğe bağlı ek bir teminat olarak değerlendirilir.

2. İhtiyari Mali Mesuliyet Sigortası (İMM) Ne İşe Yarar?

Kasko poliçelerine ek olarak yaptırabilen İMM sigortası, Zorunlu Trafik Sigortası’nın sınırlarını aşan hallerde meydana gelebilecek hasarların poliçede belirtilmiş durumlara kadar olan teminatını karşılamaya yardımcı olur.