DASK Nedir, Konut Sigortasından Ne Farkı Var?

DASK yani zorunlu deprem sigortası ile konut sigortası genellikle karıştırılır. Aslında DASK’ın ek açıklamasını yaparak cevabı vermiş olduk. Evet, DASK devlet tarafından zorunlu kılınan bir sigorta iken konut sigortası isteğe bağlı olarak yapılan, ek teminatları kapsayan bir sigorta türüdür.

Bunun dışında DASK teminatlarının belli bir limiti vardır. Depremden kaynaklanan hasar bu limiti aştığında konut sigortası yaptırmışsanız mali olarak kayba uğramazsınız.

Konut sigortasının DASK’tan en büyük farklarından biri de evinizi sadece deprem değil; yangın, su baskını, fırtına gibi istenmeyen durumlara karşı da korumasıdır. Özetle; DASK evinizi depreme, konut sigortası evinizi ve eşyalarınızı sadece deprem değil, birçok hasara karşı korur.

DASK Nedir, Neleri Kapsar?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) 17 Ağustos 1999 Marmara depremi sonrasında gündeme getirdiği zorunlu deprem sigortası, deprem nedeniyle meydana gelecek hasarları teminat almayı amaçlar. Depremden sonra meydana gelebilecek yangın, yer kayması, infilak gibi durumlardan kaynaklanan maddi zararları poliçede belirtilen limitler ölçüsünde nakit olarak karşılar.

DASK sigortası ile devlet, deprem nedeniyle oluşabilecek mali hasarlar için fon oluşturur, güvenli yapılaşmayı teşvik eder.