Tarım Sigortası

Bitkisel ürünler, seralar, kümes hayvanları, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda ya da su ürünlerinde afet, hastalık ve kazalar sonucu meydana gelen zararların karşılanması için Tarım Sigortasına sahip olun.

  • Su Ürünleri Sigortası

Denizlerde ve iç sularda yetiştirilen su ürünlerine, Su Ürünleri Kayıt Sistemine (SKS) kayıtlı mevcut bilgiler ve yapılacak risk incelemesi dikkate alınarak, deniz ve iç su tesislerinde yetiştirilen su ürünleri ile kafes ve ağları; Su Ürünleri Sigortası Genel Şartları ile Tarife ve Talimatlar kapsamında sigortaya kabul edilir.

  • Hayvan Hayat Sigortası

Genel Şartlarındaki hayvanları her türlü adi ve bulaşıcı hastalıklardan, kazalardan, doğal afetler sebebiyle meydana gelen zorunlu öldürmeler veya ölümlerinden sigortalının doğrudan doğruya uğradığı maddi zararı temin eder.

  • Kümes Hayvanları Sigortası

Kapalı sistemde üretimi yapılan, bio-güvenlik ve hijyen kuralları sağlanmış tesislerde yetiştirilen kümes hayvanlarında aşağıda belirtilen haller sebebiyle meydana gelen zararları temin eder.

 Genel şartlarda yazılı istisnalar dışında kalan; Her türlü kanatlı hayvan hastalıkları, Her türlü kazalar ve zehirlenmeler, Her türlü doğal afetler, Yangın veya infilak sebebiyle meydana gelen ölümler, zorunlu öldürme ve mecburi kesim riskleri sigorta kapsamındadır.

  • Bitkisel Ürün Sigortası

Tüm bitkisel ürünler için; Dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskınının ürünlerde neden olduğu miktar kaybı, Dolunun yaş meyve, yaş sebze ve kesme çiçeklerde neden olduğu kalite kaybını, teminat altına alan sigorta türüdür.

  • Sera Sigortası

Sera yapı malzemeleri, içindeki teknik ekipman ve serada yetiştirilen bitkisel ürünler için Dolu, Fırtına, Hortum, Yangın, Deprem, Taşıt Çarpması ve Heyelan risklerinin neden olduğu miktar kaybını teminat altına alan sigorta türüdür.